Friday 17 January 2014

Ostrava černá, děvucha věrná ♥

Vždycky byl můj sen vypadnou z Ostravy a už se nikdy nevrátit. Fuj, Ostrava, hnusné místo, zapadákov, nesnáším to tady. Ale pak nastal nějaký zlom. Pár měsíců, možná pár let zpátky, někdy v době, kdy jsem začínala na Ostravské, jsem si uvědomila, že mám Ostravu ráda. No co ráda, já ji prostě miluju. Kam se hrabe nějaké Brno nebo Praha. Joo Praha. Nemám Prahu moc v lásce, je moc velká, je tam moc lidí a už tam ani není nic co by mě nějak zvlášť zaujalo, všechno jsem už několikrát viděla. V Ostravě sice taky, ale tady jsem aspoň doma. Ano doma,, je to můj milovaný domov ♥ a´t už jsem kdekoliv, vždycky se zase těším, až se sem vrátím. Když tedy zrovna nejsem v Anglii, to se mi moc vracet nechce :D Ale udělala jsem si takovou koláž z pár fotek, které jsem v průběhu roku dávala na Instagram, a chci ukázat i těm, kteří si myslí, jak je tohle "černé město" hrozné, že nemají pravdu, že jsou zde i krásná místa.


Nejoblíbenější Poruba / trocha mlhy / slunečný den, centrum
Mariánky, cesta ze školy / Velikonoce v Ostravě / dobře, trochu černá je :D
Západ slunce před mým domem / opět Mariánky / takový dům v Praze nemáte, co?? :D

A kterou část Ostravy mám nejraději? No přece tu, kde celý život žiju, to je jasný :D Poruba ♥ a zkuste mi někdo říct, že jsou Zábřeh, nebo Výškovice lepší, protože NEJSOU, fuj :D jo fuj, jsou části Ostravy, které v lásce nemám, třeba ty, které jsem právě zmínila. A Přívoz taky nemusím. A Mariánky okolo Hulváků a Prostorné, to jsou vážně děsná místa, ale za to můžou (snad mě teď za to nikdo nezabije :D) naši spoluobčané tmavší pleti, ale pšt :D


Poruba, Hlavní třída
Krásné místo, že? ŽE???! A zkuste říct, že ne :D
Tak co, pořád si o Ostravě myslíte, jak je strašně hnusná? :D

13 comments:

  1. Nooo v Ostravě jsme nikdy nebyla, takže s tebou nemohu souhlasit a ani nemůžu říct nic proti :D Já miluju Pardubice, i když bydlím ve vesnici kousek od nich. Doma je prostě doma!!
    A ty fotky jsou hrozně hezký!

    ReplyDelete
    Replies
    1. A to máš pravdu, doma je doma. To mi připomnělo, že jednou v tv běžel film "Všude dobře, proč být doma" :D nekoukala jsem na to, ale název mě zaujal :D a děkuji :)

      Delete
  2. ááách, Ostrava <3 Miluju, zbožňuju Porubu jako Ty :)) ale já se tam vrátím a né že né! Nastěhuju se do Poruby!!! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Však proč ne, v Porubě se žije nejlíp, a byty jsou tady taky docela levné, v porovnání s jinými částmi :) a jsem ráda, že aspoň nějaký milovník Ostravy se tady najde! :D :))

      Delete
  3. Máš pravdu, Poruba je nejhezčí. Ale víš co se mi líbí? Okolo Prostorné ty baráčky - bytovky, víš co myslím ne :D na té straně, kde je kartáč. Takové ty z průmyslového rozpuku, hrozně mi to připomíná Anglii. Ale jinak souhlasím je tam tmavo. Jinak by to tam bylo ještě hezčí :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To já vždycky vidím jen z tramvaje, ještě jsem tam takhle nebyla, takže moc nevím jak to tam vypadá :/ kdyby tam nebylo takové černo, tak bych tam i zašla, ale takhle...mám strach :D

      Delete
    2. Já to taky vidím jen z tramvaje, ale kdysi jsem tamtudy šla. Klidně bych se tam nastěhovala, ale asi bych nemohla vycházet z baráku ani v pravé poledne :D

      Delete
  4. Replies
    1. Miluju tvé komentáře, vždycky mi toho tolik dají ♥ :D

      Delete
  5. Já v Ostravě chodila na střední...moje nelibost dopadla tak (nejen k městě, ale i určité mentalitě většiny), že když jsem se rozhodovala, kam na vysokou...tak tam určitě ne :D.
    Teď už to není tak hrozné se mnou....rozhodně je v Ostravě spousta míst, která mě zajímají, spousta fajn akcí, které mě upoutávají a tím se nějak kompenzuje moje počáteční 5-leté znechucení.
    Nicméně jednou chci bydlet tam, kde je má alma mater....v Opavě ♥ ačkoliv tam chybí spousta věcí, ta je tak nějak...více má. Více si mě získala. :)

    ReplyDelete
  6. Poruba je překrásná :) :)

    ReplyDelete
  7. Náhodou, Zábřeh a Výškovice mají výbornou atmosféru na focení :D A Hrabůvka jak by smet :)

    ReplyDelete
  8. Krása! Jsem z Ostravy, ale žiju zrovna v Praze... Ze začátku jsem se chtěla vrátit, ale teď si už úplně jistá nejsem. Možná časem. Každopádně je fajn, že tady takhle hezky Ostravu prezentuješ :))
    http://brunimily-rozjimani.blogspot.cz/

    ReplyDelete

Moc děkuji za každý Váš komentář :)