Tuesday 6 August 2013

Čokoláda / Chocolat

Rozhodla jsem se vám představit jeden z mých oblíbených filmů. Znám ho už strašně dlouho, v televizi jsem ho párkrát viděla, ale až teď jsem mu začala věnovat větší pozornost. Přiznám, že to je hlavně díky hlavnímu hrdinovi, kterého ztvárnil Johnny Depp. Poslední dobou jsem z něj, jak se to říká, úplně hotová :D další hlavní roli, nebo spíš tu nejhlavnější, má herečka Juliette Binoche. Taky si zde zahrála Judi Dench, kterou můžete znát z filmu Pýcha a předsudek. Zahrála si tam ne moc milou a oblíbenou Lady Catherine de Bourgh. A musím uznat, že v Čokoládě mě mile překvapila, je tam o hodně příjemnější :D A teď už tedy krátce o filmu.
Je o ženě, která se přistěhovala do městečka, kde jsou všichni křesťané a dodržují své přísné tradice. Vianne, hlavní hrdinka, a její dcera Anouk, jsou ateistky a už jen z toho důvodu se na ně všichni občané koukají skrz prsty. Lepší reputaci si nezajistí ani tím, že v době půstu otevřou svou čokoládovnu. Získají pár přátel, ale především nenávist jednoho místního šlechtice, Comte de Reynauda. Ten je rozhodnutý, že je z města dostane pryč. Mezitím co probíhá boj mezi Comtem a Vianne, připlují k městu lidé, kteří nemají žádný domov a hlavní je pro ně svoboda. Nepotřebují nikam patřit. Pro slušné občany města jsou ale hrozbou. Mají zakázáno se s nimi přátelit. Jeden z nich se jmenuje Roux a ten si získá srdce Vianne. To je pro Comteho samozřejmě poslední kapka. A jak to všechno vlastně skončí, to já vám už nepovím. Musíte se na film podívat sami a zjistit to :)
Já osobně jsem si film oblíbila hlavně díky tomu, že z něj sálá hrozně příjemná atmosféra. Líbí se mi sledovat jak se mění lidé a vztahy mezi nimi. Není to žádný romantický slaďák, i když pár romantických okamžiků se tam objeví, všeho je tam s mírou. A co si budeme povídat, Depp nikde nevypadá tak perfektně jako tady. Ale to už není podstatné. Podstatné je to, že se jedná o moc povedený film, který vám zpříjemní nejeden večer. Protože když se na něj podíváte jednou, určitě to nebude naposledy :) 

4 comments:

  1. Tenhle film zbožňuju.... hlavně Johnny a jho dlouhý vlasy, vždycky když ho vidím, tak slintám jak nějaká x-náctka :D

    ReplyDelete
  2. O tomhle filmy slyším úplně poprvé. Určitě zkusím zkouknout :)

    Můj blog :http://fashionaddiction-style.blogspot.cz/

    ReplyDelete

Moc děkuji za každý Váš komentář :)