Monday 4 February 2013

Kdo jsem?

Well, včera jsem slíbila, že se představím, takže tady to je.

Jak jste již mohli vyčíst z mého profilu, jmenuji se Michaela a je mi dvacet let. Bloguju už hrozně dlouho, ale do teď jsem byla zaseklá na blog.cz a už dlouho jsem přemýšlela, že se přestěhuju sem na blogspot. A konečně jsem to udělala.

Studuju druhým rokem Ostravskou univerzitu, pedagogickou fakultu, obor Občanka a výchova ke zdraví. Občanka mě i baví, ale výchova ke zdraví byl teda docela omyl :D ale to už přeci ten rok vydržím :)
Žiji celý život v Ostravě a až za poslední rok jsem si toto město oblíbila. Vážně, ani Praha ani Brno, Ostrava je úžasná a jsem pyšná na to že jsem ostravačka :D ale vážně až poslední rok. Čím to je? Nevím.
Vystřídala jsem od svých 11 let mnoho oblíbených interpretů (či čehokoliv jiného). Pokusím se je všechny vyjmenovat. Holki, Avril Lavigne, Green Day, Pán prstenů, Harry Potter, Tokio Hotel, Cinema Bizarre, J-rock, K-pop, zase Harry Potter, opět Pán prstenů, a asi třičtvrtě roku zpátky se přidal Ed Sheeran.
No ale co mě doopravdy zajímá v této chvíli? Já už od fangirlení upustila a jediné co mi zůstalo je Tolkien. Miluju nade vše jeho Středozem a je to jediný můj útek od reality. Ani nevím jak to popsat, ale je to místo, kde se vracím vždy když mi na tomto světě není úplně do smíchu. Středozem mi pomůže.
A chci aby Peter Jackson zfilmovat Húrinovy děti!!! Ehm...
No a co teda poslouchám? V poslední době nejčastěji Eda Sheerana nebo soundtrack k LotRovi či Hobbitovi. A někdy taky Green Day, Plain White T's, Lanu Del Rey a tááák. Víc můj last.fm profil.
Mám taky oblíbené herečky. V poslední době jsem si nejvíce zamilovala Keiru Knightley, protože skvěle hraje a je tááák krásná. A má dokonalý úsměv! Hrozně se mi líbí filmy z historického prostředí, kde hraje hlavní hrdinky. Dále mám moc ráda Rachel McAdams, Zooey Deschanel, Liv Tyler nebo Milu Kunis.
A herci? Teď budu strašně neobjektivní protože všichni vyjmenovaní budou z Pána prstenů a Hobbita :D ale tak aspoň někteří. Dominic Monaghan (miluju ho jako Charlieho v LOST), Billy Boyd, Elijah Wood a dokonalí jsou taky Richard Armitage nebo Dean O'Gorman, který je mimochodem strašně sexy :DD (mluví ze mě mé puberťácke já, omluvte mě :D)
Hmmm a co knížky? Jelikož jsem nikdy moc nečetla a začínám vlastně pořádně číst až teď, tak to nebude moc dlouhý seznam. Úžasné knihy jsou např. Malý princ nebo Obraz Doriana Graye. A teď nečekaně - Pán prstenů (Dvě věže vedou), Húrinovy děti, Silmarillion, i když s tím jsem ze začátku dost bojovala, všechny díly Harryho Pottera a teď začínám číst Pýchu a předsudek a i když jsem zatím přečetla jen asi 30 stran, můžu říct, že to bude skvělá knížka, moc dobře se čte.
Taky bych ještě mohla zmínit pár svých oblíbených filmů a určitě už jste teď uhodli, že sem samozřejmě zapadá co jiného než Pán prstenů. Dále Hobit, Harry Potter, Pýcha a předsudek, The perks of being a wallflower, 500 days of Summer, Příběh rytíře a nebo seriál Přátelé, Chůva k pohledání či LOST.

A to by bylo o mě asi tak vše :) za všechny komentáře (pokud nějaké budou :D) budu moc vděčná :3

5 comments:

  1. Máme skoro stejný vkus na herečky! Taky miluju Keiru Knightley! :-) Zrovna včera jsem se dívala na její nový film Seeking a Friend for the End of the World. Nejradši ji mám ale v Pýše a předsudku, v Pokání a v Lásce nebeské. :-)
    Na chlapy se ovšem náš vkus rozchází... :D

    ReplyDelete
  2. haha na Ostravskou univerzitu si chci taky podat přihlášku :D

    ReplyDelete
  3. Tvojí lásku k Středozemi sdílím :-) jako další ponoření do světa Středozemě bych doporučil World of Warcraft- ono být jako trpaslík v podzemním městě trpaslíků nebo elf nebo válečník a bojovat se skřety a všemi na straně zla je super.

    Pýcha a Předsudek - Pride and Prejudice je slabá knížka :-) čtení doporučuji jen se sebezapřením. Doporučuji pokračování Harryho Pottera- Bajky barda Beedleho.
    Tomáš

    ReplyDelete
  4. Ať se ti v blogování nadále daří:*

    ReplyDelete

Moc děkuji za každý Váš komentář :)